Tack och hej!

En era är definitivt förbi och för att få något nytt måste man göra sig av med det gamla. Därför säger jag nu tack och gonatt till bloggandet. Ratata har varit en helt fantastiskt rolig mötesplats sedan vi började härja omkring här för många år sen och jag hoppas att den nya generationen av Ratataiter kommer att ha lika kul som vi hade. Men för min del är det nu dags att gå vidare. I framtiden kan ni följa med mina strapatser på dokista.fi, spinneriet.fi och på instagram med namnet @juliakingkong där jag kommer att hänga från och till. Ha det bra, lycka till och vi ses!
01.12.2015 kl. 14:43

New stuff.

Livet är minst sagt dynamiskt förtillfället. Först mjölpåsning och arbete på min kompis gård, sedan lite volontärarbete, sedan middag med en bunt underbara vänner och till sist lite tv-jobb på det. Jag är helt slut. Men jösses det har varit en kul den senaste tiden!

08.10.2015 kl. 19:47

Det är något fint med hösten...

En bild från förra veckans inspelningar. Vädret var verkligen på vår sida. Och nu får jag gå igenom materialet och se vad allt vi fick på band. Det är super spännande!

Jag älskar hösten. Det blir lite svalare och friskare i luften. Min kropp är nog inte gjord för varmt väder. Jag bränner mig lätt i solen och kroppen blir som en disktrasa. När jag besökte Wien i fjol insåg jag hur mycket mer jag orkar göra och uppleva när jag reser till ställen som är svalare. Så på tal om det är jag plötsligt väldigt sugen att resa till Dublin. Jag har hört att det är en stämningsfull stad. Och i vinter drömmer jag om latinamerika igen.

Hösten är också så hoppfull på något sätt. Man får ny energi och vill börja med en massa nya projekt. Hela det kommande "läseåret" ser ut som ett spännande äventyr ännu i det här skedet. Älskar det. Jag får mycket idéer om nya hobbyn som jag skulle vilja ta tag i. Ja, skulle jag ta tag i alla hade jag nog inte tid för något annat. Men ni förstår. Jag skulle vilja sjunga i kör, spela in musik, spela sähly, gå på kurs i färglära, bildkonst, kraftgivande fotografi, analog foto, serieteckning, fäktning...ja allt möjligt. Och ja, typ resa till Kuba och gå sånglektioner eller studera musik där. Ah, det finns så mycket jag skulle vilja göra. Vad vill du göra?

07.09.2015 kl. 11:23

GODMORGON FRÅN POJO.

24.08.2015 kl. 10:46

Intervjuoffrets bekännelser.

Tja!

I dag gjorde vi en intervju för Radio Vega här på Spinneriet. Världens chans att säga något smart, men så hade jag ju förstås inte förberett mig! Varför inte tänker jag nu efteråt? Att spontant formulera mig själv blir lätt långrandigt och osammahängande, men nåja det blir ju spontant i allafall. Det mest ironiska är ju att man ofta coachar andra i att göra intervjuer men sen då det kommer till en själv blir det endå helt på "jumala" haha. Nå det var roligt i allafall :D

21.08.2015 kl. 11:59

PLOPP - DÄR KOM DEN!

Hösten har inte anlänt. Nej. Det vill jag inte påstå men jobben och projekten har rivstartats i veckan. Där av är jag äntligen tillbaka i min kreativa vardag full av iver och måste inom kort kläcka en mängd idéer. Men jag måste säga att jag fullständigt älskar den här delen av en kreativ process när man bara fyller hjärnan med intryck, upplevelser, information, arkivmaterial, bilder, citat och saker som till synes inte har någon koppling...tills allt plötsligt börjar falla på plats. Man börjar se ett mönster. Man börjar göra otippade kopplingar och sen PLOPP! Där kom den, den nya idén.

Bullerbyn i morgonskrud. Herrejess vad jag blir glad varje gång jag kommer hem och ser mitt fina hus. Snart skall jag även måla om lite, tapetsera och göra det mer hemtrevligt. Jag är här för att stanna en tid tror jag.

 

19.08.2015 kl. 16:54

Raseborg mon amour.

Min nya favoritbild. Jag och två fullständigt härliga knäppgökar XD Frida och Anna.

12.08.2015 kl. 11:44

Sommarens insikter.

Sitter och tänker på allt som hänt i sommar. Är halft överväldigad av alla fina minnen. Jag är så otroligt tacksam för alla stunder på trubadurskeppet 2015, skogslenkkar, segling, sjöar i aftonsol, sushi på Kitamura, stughäng med vänner, nya vänner, upptåg med systersöner, livemusik, sena kvällar och tidiga morgonar, tårar och skratt, frihet och kärlek. Jag har insett att hav och musik är något jag alltid vill ha i mitt liv och att ensamheten kan vara ganska skön och produktiv.

Det finns också en annan sak jag mött mycket under det gågna året och det är personer med svår psykisk ohälsa. Helt underbara människor som drabbats av Borderline, Bipolär sjukdom och olika personlighetsstörningar. Det är hemskt att se hur dessa människor lider, hur man inte kan lita på något och allra minst sig själv. Hur kroppen bara kan bryta i hop mitt i allt, utan förvarning. Om långa, svåra sjukdomsperioder, otillförlitlig medicinering och hopplöshet. Mental ohälsa finns överallt omkring oss och kan vara extremt handikappande och jag är väldigt tacksam över att jag inte drabbats, samtidigt som jag lider med mina vänner. Ta hand om er.

Tv -tips: Se Ann Heberleins tv-serie "Mina två liv" om Bipolär sjukdom. Ett exempel på fantastiskt fint och uttänkt bild och ljudberättande i tv-format.

06.08.2015 kl. 12:18

Inredningsryck.

Summer treated me well this year. Mycket har jag hunnit uppleva denna sommar som mest spenderades och fortfarande spenderas i min nya hemstad Raseborg. Nu börjar det påriktigt sjunka in. Man känner sig hel och hemma. Överväger till och med att börja måla och tapetsera och det är ett bra tecken, för då har jag nog tänkt stanna en stund. I går fick jag ett ryck. Såg en bild på ett kök, som jag nu mera inte hittar någonstans, och fick en vision för köksbordet. Så åkte jag till Bro loppiset här i närheten och hittade typ exakt det jag sökte efter. På en timme förvandlades mitt kök helt totalt. Det är bara en matta som fattas. Och sen tänkte jag köra en dip dye på stolbenen för att få en mer modern känsla. Känner mig mycket nöjd och inspirerad att fixa upp det här stället nu. 

06.08.2015 kl. 11:55

Dagens lästips!

I brist på bättre sysselsättning kan ni gå in på Västis och läsa en artikel @raaseporinainen och om att flytta till Raseborg. Nedan för den på Västis sida finns även en vackert skriven artikel om vårt kollektiv Spinneriet.

Foto: Jannica Luoto

23.06.2015 kl. 14:40

Fotoinspiration - My universe

En selfie jag tog på bryggan vid Flacksjö. Det är otroligt hur inspirationen bara exploderar här i naturen och lugnet.

22.06.2015 kl. 12:43

Midsommarn som gav insikter om livet.

Alltså midsommaren, den har varit fullspäckad av djupa diskussioner och insikter om livet. Ungefär så djupa som bilden nedan. Jag och min kollega Cattu har i princip kommit fram till vad vi har för livsuppgifter och vad våra företag är och skall vara. Vi har också funderat på hur man borde tänka kring jobb och arbetstider i kreativa branscher samt vikten i att sätta gränser och kommunicera sig själv, sina viljor och behov, i förhållande till andra människor trots risken att bli övergiven. This is deep. Ja sa ju det.

Man skulle nästan kunna beskriva midsommarstämningen som stillsam och magisk.

I dag då jag lämnade av Cattu så tänkte jag att detta kanske kunde bli en bra podd. Jag har inte tidigare haft något behov av att göra en podd, jag lyssnar knappt på poddar, men när Cattu tog fram telefonen och ville spela in våra nykomna insikter på sin telefon, så blev det som en podd, helt av sig själv. Vi får dock se om vi vill att våra filosofiska diskussioner blir offentliga eller inte. I bland kan det ju vara skönt att hålla något för sig själv i dessa mediespäckade tider.

22.06.2015 kl. 12:14

PÅ TAL OM TV-TIPS

I höst är det äntligen dags för en ny säsong med Jills veranda! En serie du bara inte kan missa. Jag har fått så mycket inspiration och fiilis från denna serie och bara för någon vecka sedan spelade jag "Follow the lights" på en konsert (låten som Kristian Gidlund sjöng i programmet). Den är så himla fin. I den nya säsongen tror jag att jag ser mest fram emot Seinabo Sey och Veronica Maggio.

 

03.06.2015 kl. 14:12

GÅRDAGENS VARDAGSESTETIK

Jag dyker upp efter några möten lite eftersläntrande där vid lunch tid för att kolla hur Karins matfotografering utvecklar sig.

Potatis var tydligen temat i dagarna två och delikatesser av alla dess slag fanns uppradade på bordet.

Potatis i form av bröd, pizza, gröt osv osv...

Är nöjd över det nyinköpta läppstiftet som har en smarrig plommon ton.

Och det somriga nagellacket i kombination med klockan jag köpte under resan gör mig lite gladare.

03.06.2015 kl. 14:00

FÖLJ MIG PÅ INSTA @RAASEPORINAINEN

Denna sommar kan ni följa mitt liv i Raseborg på min nya insta @raaseporinainen! Jag hoppas att kunna testa, se och uppleva så mycket jag hinner här i mina nya hemknutar och detta tror jag blir ett upperligt sätt. Gå in och följ, likea, kommentera och tipsa om vad jag borde se och utsätta mig själv för :D 

01.06.2015 kl. 15:58

 

 
Kontakta mig via
julia (at) dokista.fi

 


 

 

Senaste kommentarer