Onsdag.

02.04.2014 kl. 18:13

OMG

Nu har jag bokat in en dejt. Jaix. ojoj. 
01.04.2014 kl. 22:34

More granny power.

...och här lite till Granny power. Detta är en grej vi spelade in inte så länge sen. Manuset och en del av regin by yours truly.

01.04.2014 kl. 15:12

Granny power.

Here's some granny power to ya all! Glad tisdag!

01.04.2014 kl. 11:33

Tjabbatjenahaloo!

Måndagsbestyr är de bästa bestyren. Det känns så skönt att organisera sig och ta tag i saker efter helgen. Lite kaffe och en radio i bakgrunden är allt som behövs för en perfekt måndagskänsla. På online frotten går det fortsatt bra och tänker kanske våga mig ut på en kaffe denna vecka. De ni! Det var inte i går. Förutom det längtar jag ut till landet och naturen...det gör jag alltid när våren är på intågande. Skillnaden är bara att detta år så börjar det bli dags att ta det på allvar...jag måste snart göra ett stort beslut angående mitt boende.

Men vettni överlag är jag ganska jäkla glad!

31.03.2014 kl. 14:11

Uppdatering nr 1.

Tack det går bra med min dejting app. Jag har fått 20 matchar på knappt en vecka. Har chattat med 6 stycken. 3 har inte svarat. 11 stycken har inte sagt ett ord. 3 har varit intressanta. 1 har jag chattat med i cirka 2h i streck. 1 tycker att jag är smart. 1 tycker att jag är vacker. 1 tycker att jag borde konvertera till att bli basketnörd. 

Så nu vet ni det.

28.03.2014 kl. 12:17

Vi måste snacka online dejting!

Jag har fått en del feedback om att jag uppdaterar allt för sällan så okej folket nu får ni något smaskigt.

Så här är det. Spenderade helgen med två super fina typer. Badade bastu, doppade i havet och åt köttfondue. Efter lite tjejsnack så kom mina vänner (som har pojkvänner sedan länge) fram till att jag måste börja online dejta genom en app. Nåjo, jag har inget emot online dejting men dejting är överlag är lite jobbigt. Det blir så uppstyrt liksom och jag är en extremt  ouppstyd människa :) Och efter många singla år så är man rätt nöjd som det är liksom men...jag gillar ju äventyr och mina vänner behöver underhållning så why not. 

Appen går alltså i princip ut på att du antingen väljer bort eller gillar någons profil. Om den du har gillat råkar gilla dig tillbaka så blir det en match och då kan man börja chatta. Det är ganska brutalt. Ja menar det finns ju ingen "kanske" låda utan det blir antingen eller. Men det intressanta med hela grejen är ju att se hurudana profiler människor har, och vilka profiler man själv gillar. Så nu tänkte jag ge er killar lite does and donts i online dejtingprofiltänk.

Does

 • profilbild där du skrattar eller ler! It works I tells ya!
 • bilder där man ser va du gillar att göra (men man behöver inte vara mega globetrotter eller extreme sports fanatiker för att få likes)
 • mössor eller rufsigt hår brukar funka
 • någon slags klädsmak överhuvudtaget är bra
 • olika bilder som ger en bild av att du kan va rolig men också seriös

Donts

 • hockey logon
 • halvnakna bilder på tvättbrädor och annat osmakligt
 • sura och arga miner
 • bilder på ett öga eller en nacke
 • konstiga ironiska skämt i profiltexten som ingen fattar
 • alla sorts salihousun, flames på t-shirtar etc
 • bilder med solglasögon på
 • alla bilder med vapen eller pansarvagnar
 • bilder på din bil...
 • lång lista i profiltexten vad du förväntar dig av en kvinna
 • åter igen vapen och pansarvagnar

Den här listan kunde bli oändlig men jag tror jag slutar här. Berätta gärna om era erfarenheter. Fortsättning följer...kanske;)

25.03.2014 kl. 17:36

Bäst på webb tv vecka 10

1. Sápmi sessions (SVT)

2. Jills veranda (SVT)

3. Oscargalan (Arenan)

05.03.2014 kl. 13:52

A birthday card for my best friend.

25.02.2014 kl. 12:30

Regissörsyrkets små vardagliga njutningar.

Det finns några rätt löjliga men facinerande stunder i regissörsyrket som jag njuter lite extra av. Som dedär tidiga krispiga morgnarna när man förväntansfull styr i väg på en inspelningsresa. Det är inte kul att stiga upp tidigt och man är ofta trött, men sen då man sätter sig i bilen med teamet och man har tid att dricka en take away kaffe och snacka skit en stund (eller flera timmar i bland), så känns allt rätt kul faktiskt.

Eller när man går till en budju och hyr teknik. Jag vet inte varför det är så kul, men det är som att vara i en godisbutik för mig. 

Och sist men inte minst då man i vissa projekt får sätta sig i en riktig färgkorr studio. Det är oftast första gången man ser det man gjort på stor duk och ser hur bilderna transformeras till något sååå mycket vackrare än det var tidigare. Och i fall man gör mycket själv från början till slut, är det i bland så himla skönt att bara sitta i en soffa och säga "njää kanske lite mindre kontrast där" haha. Ja menar se nu på det här! Det är magiskt på nåt sätt. Bilden är tagen från Post Control där jag har färgkorrat det mesta.

25.02.2014 kl. 09:21

Estetiska våndor.

Oftast har jag inte så mycket tid att tänka på estetik, men i bland får jag behov av att göra någonting som gör min vardag lite vackrare. I dag har jag funderat om jag skall ta tag i det extremt fula spegelskåpet i badrummet eller om jag borde göra något åt mitt hår. Jag menar, det här kråkboet...

...kunde ju se lite mera ut såhär.

23.02.2014 kl. 13:30

Ronyas käftsmäll.

 Jag har alltid gillat Ronya men at times har hennes tidigare låtar blivit lite för "gnälliga", argsinta och komplicerade för min smak. Bra poplåtar, don't take me wrong, men jag gillar ju sound som är ganska simpla och coola. Och när man minst anar det slänger Ronya ut Flame på webben och jag hurrar! När beaten går i gång i början för jag gåshud.  Det är så mycket modernare, fräshare och mer inspirerande än det jag hört av Ronya hittills. Älskar produktionen och soundet som verkligen tar fram det bästa i hennes röst och i kombinationen med en internationellt gångbar video så luktar det success. Det här kan verkligen bli Ronyas slutliga break trough! Tro mig! Och jag väntar på att se Ronya live på sommarens festivaler men före det kommer jag att spela Flame på hög volym ur mina högtalare före jag styr ut i Helsingforsnatten.

22.02.2014 kl. 13:23

Livskvalité.

Eftersom jobbet har tagit upp den största delen av livet nu, så har nya funderingar kommit upp till ytan. Som hur viktigt det är att göra saker som man tycker är roliga, bara för rolighetens skull. Saker som fyller på energiförråden och ger inspiration. Under en föreläsning om karriär och framgång som jag gick på för något tag sen talades det om att man måste komma i håg att "celebrate life". När man jobbar mycket så måste man ha något som balanserar upp det hela. Något som man belönar sig själv med och som är avstressande och roligt. Så nu ska jag försöka lista vardagliga små saker som jag får bra fiilis av...

- äta frukost lääänge och långsamt
- skriva låtar och sjunga
- spela sähly
- gå ensam på bio
- lyssna på musik, inreda och organisera lådor
- leka med syrrans hund som är den kramigaste hunden jag mött
- bada bastu
- rida islandshäst
- se på webb-tv
- spontanhänga med vänner
- äta något gott på Ysin och läsa tidningen för mig själv
- gå till frissan

etc.etc.etc...

Vad ger dig livskvalité?

16.02.2014 kl. 01:35

Det här är riktigt bra.

13.02.2014 kl. 13:15

Där björkarna susat - Minnen från Sorjos på Arenan

Nu finns mitt gamla Seportage som handlar om min farmors hemby Sorjos i Karelen på Arenan. Se den här!

04.02.2014 kl. 18:50

 

 
Kontakta mig via
julia (at) dokista.fi

 


 

 

Senaste kommentarer