Blommor och vita spisar.

I dessa fortsatt bråda tider är det inte så lätt att hitta tid för att åka till Katthulta men förra helgen fick jag några saker åtgärdat.

Åkte via Ekenäs och blev helt blommgalen i detta växthus. Tänk om man hade sånhärna mängder blommor omkring sig...man blir ju bara så glad.

Jag valde ut lite godbitar och så planterade vi ner dem lite här och där.

Rosendoft måst vara bland det bästa som finns. Och bakom rosen kan man se the djungel! Köpte även min första motordrivna mojäng förre helgen, nämligen en trimmer så att jag kommer fram till dörren:)

Att sitta på trappan i kvällsolen är inte illa. Speciellt när jag fått upp lite blommor och installerat en örtkruka.

Örtkrukan saknar fortfarande dill men med persilja, citronmeliss och gräslök kommer man ganska långt.

Inomhus har chiliplantorna det bra i solskenet. Ett skåp till har vi dessutom fått ned med syster min och nu återstår tak- och väggmålning och sen får man börja ta en riktig funderare på hur det här köket skall se ut. Ett litet kylskåp har jag också fått till låns men hur den fungerar vet jag inte ännu.

Sen påbörjades även projektet gör ljusröd spis vit! De artar sig!

15.06.2014 kl. 13:05

Bryssel.

Hej! Lite efter här i uppdateringen men för två veckor sedan besökte jag Bryssel för första gången. En stad med en märklig kombination av gammalt och nytt. Solen visade sig rätt mycket och folket var på glatt humör som sig bör på möhippor. Bride to be verkade också ha de bra, trots mängder av tjejsnack:) 

Vi körde mega picnic i parken.

The bride to be körde magväska all in och blev dragen runt på stan (ingen aning om vad som händer här på bilden förövrig:)

Gjorde en snabb visit i någon sorts flygfartsmuseum.

Söndagsbrunchen krävde mängder av kaffe.

 

15.06.2014 kl. 12:55

Tre veckor.

Tre veckor till semestern och som jag längtar. Speciellt längtar jag efter FRITID att bara fundera och flanera, kanske dricka en kopp kaffe och fundera lite till. Att inte dras åt femton olika håll morgon, middag, kväll som det tyvärr verkar vara när man är egenföretagare och stadsmänniska överlag. Det är också väldigt roligt förstås men tröttheten efter en intensiv månad börjar sätta sig i skelettet. Bara några arbetsresor, inspelningsdagar och människor att träffa. Sedan midsommar samt ett massivt bröllop, och sen tar jag semester.

Här en bild på mina nya vänner. Anna och Julia heter dom.

10.06.2014 kl. 10:36

Week 1 day 3

Dag 3 blev det en rask promenad runt ön och en sväng via matbutiken för att sedan kunna avnjuta detta.

En bra start på dagen helt enkelt.

06.06.2014 kl. 15:46

Week 1 day 2.

Jag är inte riktigt kompis med dessa tidiga träningspass ännu. Min kropp sover medans jag försöker väcka den men förgäves. Men det kanske blir bättre så småningom och efteråt känns det ju fantastiskt skönt. 

Här från mig till dig, antagligen den snyggaste bilden på mig ever:) Tagen 7.30. Dejtförfrågningarna bara haglar in känner jag :D 

05.06.2014 kl. 17:03

Medverkande till tv-serie sökes!!!

Söker ännu flera medverkande till en tv-serie som behandlar olika handikapp och funktionshinder. Det kommer att bli en fin serie med både humor och allvar. Nu söker jag modiga, spännande och humoristiska människor med självdistans som har down syndrom, tourettes, asbergers, narkolepsi, fobier, är rullstolsbunden eller har blivit amputerad. Sprid ordet och hjälp oss att hitta fantastiska människor i svenskfinland!

Ni kan kontakta mig på julia@rdnk.fi!

05.06.2014 kl. 11:12

Bryssel, ny kämppis och 12 week challenge.

Det händer så mycket hela tiden så hänger inte riktigt med. Bryssel i helgen och nu en drös med jobb hela juni. Dessutom ny kämppis som visade sig vara mer en personal trainer än en kämppis, så i morse började jag min 12 week challenge med en powerwalk och trappträning. Om 12 veckor så blir det Midnight run och då ska jag vara i skick! Så de så! Ha en fin dag!
04.06.2014 kl. 10:50

Växer så det knakar!

Men titta! Det har vuxit så det knakat medan jag varit borta och jobbat! Ser ut som en helt annan plats.

April 2014

Maj 2014

28.05.2014 kl. 14:02

Kvällsdopp.

Det var väldigt lungt och fint på stranden i kväll. Tog ett dopp eller rättare sagt simmade jag nästan ut till farleden (det är ju ganska långgrunt här). Vattnet var sjukt varmt. Nästan för varmt kan man tycka. Men skönt att få ett behagligt slut på en lång tråkig dag i stan. Saknar mitt torp.

25.05.2014 kl. 23:54

Ordning och reda.

Nu känns det genast så mycket bättre. Papprena är i ordning och listor, blanketter och budgeter har hittat sin rätta plats. Nya mappar, både fysiska och virtuella, har tagits i bruk.

Till och med disken har minskat denna soliga dag. Och röstbåset blev besökt.

Nu återstår bara ett kvällsdopp. Och sen ska jag sortera kläder och byta lakan och...suck. To do listan som blev ett häfte, har nu tappat en sida, men det finns fortfarande allt för många sidor kvar:(

25.05.2014 kl. 20:03

Bollar i luften.

Så här kan man summera min sinnesstämning just nu. Bollarna regnar ned som bäst och jag försöker fånga dem alla :)

25.05.2014 kl. 12:20

Min nya favorit låt.

25.05.2014 kl. 11:19

På vift.

Firar denna vecka på inspelningar i Vasa. Här är det soligt och regnigt om vartannat.

Vi klär oss endast i hetaste mode. Hot eller hur?! :D

Fotografen kör afterwork chill at Replot bron.

20.05.2014 kl. 16:47

Office rat.

Så här ser det ut i dag när jag håller jour på officen. På dagens agenda har jag haft en inspelning, två klippjobb och som kvällsysselsättning får jag gå igenom några timmar av casting material. Men jobb, det gör en egenföretagare glad.

Och i dag fick jag också upp firmans namn på postlådan. Så nu är det bara att skicka offertförfrågningar till Dokista. Är i väldigt bra sällskap förövrigt:)

16.05.2014 kl. 19:08

Den 31:a födelsedagen.

På lördagen fick jag besök på Katthulta. Vi firade min 31:a födelsedag.

Kakan blev denna gång en jordgubbschokladkaka med rabarbersylt. Och den viktigaste ingrediensen i alla fyllkakor är ju kvarg! Då blir det extra gott.

Blommor, paket och havregryn från den närliggande åkern.

Sen hjälpte A mig med att såga stubbar så att jag kan börja klyva ved. Det går nämligen en hel del ved nu när det är kallt och fuktigt i stugan.

14.05.2014 kl. 11:22

 

 
Kontakta mig via
julia (at) dokista.fi

 


 

 

Senaste kommentarer