Ratata slutar...

...drömde jag i natt och blev helt i chock. Som tur vaknade jag upp och insåg att det bara var en marddröm. Näin meillä:)

12.05.2014 kl. 15:19

Workin'.

Denna vecka blir det tyvärr mycket jobb och lite blogg. Återkommer med bättre tid.

 

06.05.2014 kl. 22:58

Dagens göromål.

04.05.2014 kl. 18:44

London town pic flick.

Följande bildflöde bör du avnjuta till tonerna av Pharrell Williams Happy.

Arriving in Lundun town.

Mötte upp det här gänget från Stockholm som stod och hängde i Shoreditch.

Tog en promenad i området och beundrade alla fem hundra femtio vintage butiker.

Hittade en vintage klänning som jag skall fixa till täntke jag.

Sen drack vi en kopp kaffe för att samla energi efter morgonens resetrötthet.

Mot kvällen åt vi hamburgare på The Owl & Pussycat.

På torsdagen styrde vi mot Carnaby street. Gick åter igen omkring. Stannade upp. Drack en kaffe. Åt en glass. Gick lite igen...

Plötsligt ur blotta intet dök skylten för The Rum Kitchen upp. En restaurang i caribian style med Missy Elliott och Destiny's Child i högtalarna. 

Salladen med Grilled chicken där var så sjuuukt god.

På kvällen mötte vi även upp Paukku som joinade oss för resans höjdpunkt...keikkan med De La Soul.

Keikkan va på en gammal teater i Sheperd's bush. Synd att det inte finns mera teaterlokaler i Finland som används i detta syfte. Själva stället var ju bara så sjukt fiilis.

Vi va rätt taggade kan man lugnt säga...

...och De La Soul levererade. Så skönt att gå på en keikka utomlands där folk är med för fullt enda från första tonen. Det blir liksom ingen akward jag-står-här-med-min-bisse-och-vågar-inte-dansa moment som så ofta i Finland. Kvällen avslutades i Shoreditch på en bar där killen i bordet brevid bodde tillsammans med en typ från Åland. Det finns helt klart mycket random folk i London.

Lite halvtrötta tog vi oss nästa dag till Hackney City Farm för att säga hej till hönsen. Jag fick helt Wallace and Gromit / Late lammas fiilis.

De här grisarna verkade ha det ganska chilligt.

Självklar instagram moment:)

Donkeyboy.

På farmen fanns även en gårdsbod och ett café/restaurang där man kunde äta närproducerad ekologisk mat, hembakat bröd osv.

Jag smakade på lite äkta lemonad.

Sen åkte vi vidare till Notting Hill och sjöng på "Ain't no sunshine when she's gone.."

Markets, antikviteter och street food kryllar det tydligen av i London. Det är som ravintolapäivä varje dag..varför kan det inte vara så i Finland? Alltid?

Fredagkvällen toppades med en fantastisk middag på Rita's. En new american fusion kitchen där man beställer in en massa olika dishes och delar. Åter igen helt sjukt god mat. Rekommenderar Sprizen som fördrink och sen avocadosalladen, svampgrejen med lök, pork bellyn, tacosarna, oxkinden...okej vi säger bara allt helt enkelt:)

På lördagen gick vi till Broadway market.

Sjukt mycket människor, street food, gatumusikanter och sol.

Thomas guidade oss genom marketen.

Vietnamese pulled pork noodels upphittades.

..sen satte vi ner oss i parken och solade oss en stund fören jag tyvärr måste säga adjö och åka i väg mot flygplatsen. London var en väldigt skön och inspirerande resa. Det lönar sig att ha med en del cash nog för det finns så sjukt mycket fina grejer och kläder. Nästa gång skall jag nog spara ihop lite resekassa så man kan shoppa mer.

Alltid då jag reser så börjar jag ju fundera på nya saker...som just att varför det i Finland måste vara så jäkla stiff med allt. En massa regler som till slut inte gynnar någon. Man borde verkligen satsa på att skapa mer microbusiness. Sänka skatter och andra trösklar för att starta egna små företag. Dessutom måste vi göra något åt det här med matpriserna...största delen av maten i butikerna och på restaurangerna i Finland är under all kritik och dyrt som stryk. Vi vill ha mer alternativ och färska varor. Mera restaurangkultur och street food. Mer möjligheter för människor att starta sitt egna lilla café eller whatevs.

Och sen det här med invandrarpolitiken och hur högutbildade invandrare inte får en chans att klara sig. Om hur byråkratin och systemet tvingar människor att leva på Kela när de verkligen har utbildning, kunskap och drivkraft att göra något. Och hur ovana vi är att leva i ett mångkulturellt samhälle. Hur rädda vi är, försoffade och perspektivlösa. Vi måste göra något åt det här! 

Så det jag tog med mig hem från London (och som puttrat under ytan en längre stund) är nog tanken om att jag måste börja ta ställning till saker och dra mitt strå till stacken för att skapa den miljö och de samhälle som jag vill leva i. Exakt var jag känner att jag kan göra mest skillnad vet jag inte ännu, men något skall jag hitta på.

 

04.05.2014 kl. 14:00

Helgen på Katthulta.

Spenderade första nätterna på Katthulta. Det blev lite kallt om näsan men under täcket var det varmt. Sov i allafall som en stock i ljudet av kökspisen och vaknade till solstrålarna tidigt på morgonen.

Första frukosten till ära blev det bacon n eggs.

Kammarns väggar var nästa projekt.

Det är nog ganska fint med rosa...men här i kammarn skall det bli andra färger.

Sjukhusvitt.

Till slut fick jag flytta in sängen i kammaren. Nu är det bara lite tapet, en säng och lite fina grejer som fattas :) Bara!

På torpet måste man självklart äta torparsemla.

De mindre charmiga delarna på Sandbacka.

Lite bättre men inte alls klart. Rucklet där borta är också nerrivet nu...snart kan detta bli min secret garden...eller ett ute spa kanske.

Sen gick vi på promenad och hittade ett torp i grannskapet som nog inte har fått någon kärlek på länge...

Stället påminner mig om filmen Grey Gardens.

Det var vackert men lite kusligt inne...man kanske inte borde ha gått in alls med tanke på att de kan rasa ihop när som helst, men nyfikenheten tog över.

 

28.04.2014 kl. 19:17

Huvudpersoner till tv-serie sökes!

Hej folket! Nu söker jag intressanta, öppna och roliga typer för en tv-produktion. Känner du någon gammal eller ung med ett handikapp eller en funktionsnedsättning som skulle vilja medverka i en dokumentärproduktion, så hojta till eller maila mig på julia(at)rdnk.fi!

28.04.2014 kl. 11:26

Tack för hjälpen.

Tusen tack till alla som hjälpt mig att hitta en kämppis. Nu har jag hittat en som flyttar in med mig så allt verkar ju lösa sig! Jess!
24.04.2014 kl. 17:08

Sjuk.

Jassoo då blev man ju förstås sjuk. Precis då man hade sån flow...

24.04.2014 kl. 12:50

Bloggflow.

Fortfarande ganska bra flow på bloggen eller hur min mest hängivna läsare LN? ;)

Och alla andra också för den delen!

23.04.2014 kl. 16:15

Jobba, jobba, joooobbba!

Nu folket, nu är vi i gång igen! Ärmarna skall kavlas upp och pengar skall tjänas så att man får det här levernet att gå runt och sedan kan ta semester med gott samvete. Dessa dagar har fyllts med "first in a lifetime" -händelser av alla dess slag som hoppeligen för mig framåt till en helt nytt kapitel i mitt liv. Så gott som allt är annorlunda sedan bara några månader tillbaka, och det är jag så fruktansvärt glad över. Det går framåt liksom.

Nu kan jag också officiellt berätta att jag skall starta ett eget företag. Hip hip hurraaaa!!! Pappren är i allafall inne och jag väntar på att få kickstarta mitt livsprojekt. Lanseringsparty och balonger och hemsidor dyker upp inom kort. Eller i allafall en hemsida:)

Sen fortsätter jag mitt renoveringsprojekt på torpet och skall inleda ett förhållande med en alldeles fantastiskt charmig...postbil(!) Och hjärtat mitt bultar lite snabbare än förr, men hur den historien börjar, fortsätter eller slutar, det vet ännu igen.

Bildplanering på gångs.

Och detta är "offan" som Stefan så street smart kallar det.

Lunchpaus-paparazzi :D

 

23.04.2014 kl. 14:35

Kuriosa.

Folk säger att det är ensamt på landet. Den här påsken har jag haft mer besök än på 6 månader i stan. Bara som en liten kuriosa.
22.04.2014 kl. 12:06

Hängmattan.

I dag hände jag upp hängmattan i äppelträdet. Så låg jag där och gungade en stund och funderade. Att gunga i en hängmatta på sin egna gård är faktiskt en first in a lifetime för mig, och det kan varmt rekommenderas till alla:)

Och medan jag diskade dök plötsligt Frida upp tutandes med sin bil.

Sen fortsatte jag hängmattslivet och vinkade till alla som åkte förbi.

Dagens arbete blev ett stycke målat tak i kammaren och röjning vid dasset. Nästa helg skall kammarens väggar få färg och hoppeligen lite tapet. Det kändes surt att åka från torpet, när man redan blivit van att vistas där...men så roligt skall inte livet vara, man måste tjäna pengar också så nu skall nu skall jag intensiv-vila för i morgon måste det jobbas som attan! Glad påsk!

21.04.2014 kl. 22:00

Hänt på Katthulta.

Mycket har hänt på Katthulta denna påsk. Men exakt vad måste jag återkomma till för snart tar batteriet på datorn slut :(

Före röjning.

Efter röjning :)

 

 

20.04.2014 kl. 21:35

Pharrell.

Kom först just på hur mycket jag diggar Pharrell Williams. Hans musik är så sjukt groovy. Jag gillar groove, bra beats och basgångar. Sånt som är lite souligt, hiphopigt och bara coolt helt enkelt. Såg N.E.R.D live en gång och det var ju nästan bättre live and på skiva. Så sjukt bra bara och alla dansa och sjöng med. Tycker förövrigt att det var helt sjukt att den keikkan på Helsingfors kulturhus för några år sen inte var slutsåld?? Jag menar Pharrell i Finland och inte slutsåld? Väldigt märkligt.

Och jo, jag skulle kunna gifta mig med honom närsomhelst:) 

16.04.2014 kl. 10:52

There's a first time for everything.

I dag drog jag med de här damerna till torpet mitt.

Förutom att klippa träd, räfsa, harva, kratta och städa så tog vi oss ett mellanmål i solen.

Min moster har en näsa för det där med växter...hon hittade massor med blommor på gården som jag inte minns namnen på. Någon midsommarros, tulpan och pion kanske finns på gården.

Spisen tändes för första gången och med lite envishet så började det slutligen dra så att vi kunde koka vårt första pannkaffe i kannan som jag köpte under vår resa i Karelen då jag gjorde dokumentären som Sorjos.

Även de blommiga kopparna har slutligen hittat hem.

Och det där att diska framför fönstret kändes riktigt bra.

Sen var det dags att säga hejdå till torpet, men bara för en liten stund för snart stundar ju påsken och då skall det jobbas igen!

15.04.2014 kl. 19:25

 

 
Kontakta mig via
julia (at) dokista.fi

 


 

 

Senaste kommentarer