Mera granny power.

En underbar feelgood mini-dokumentär som jag hittade på nätet.

13.04.2014 kl. 22:40

Torpdrömmen som blev sann.

Hej folket! Jag har något jag måste berätta! Min torpdröm har blivit sann! Jag har hittat ett litet torp på Mörby gård som jag skall fixa upp och ta hand om. Det är ett stort projekt för det finns mycket som måste fixas, putsas, målas, spikas och huggas men för första gången på länge känner jag att jag har något viktigt att göra. Någonting långsiktigt. Det kommer bli tungt i omgångar och ibland kommer jag att vara helt ute på kaffe (hehe) men jag vill lära mig att ta hand om ett torp och så skall det bli.

Den är lite skruttig då den stått alldeles ensam här och väntat på besök men med tiden kommer det här att bli en pärla ska ni se! Resan kommer ni att få följa med här på bloggen och inspirationskällan finns tillgänglig här. Ha de gott! Och glad namnsdag till mig själv!

Och soundtracket för denna dag hör du här...

12.04.2014 kl. 10:49

Allvarlig sjukdom.

Hej! Jag förstår att ni är nyfikna på hur det går på dejting frontten men tyvärr hinner jag inte tänka på män nu för jag har allvarlig TORPFEBER!

Jag har varit rätt trött på plåtburkar och loppisar överlag en stund nu. Jag tror det beror på att jag inte har haft något projekt att inreda på länge. Jag har liksom så sjukt mycket grejer redan så det blev tvärstopp där en tid. Men nu med nya torpdrömmar kommer också helt ny loppisinspiration. Fyndade t.ex. en väldigt fin hattlåda, en gjutjärnspanna och en teburk här i veckan.

11.04.2014 kl. 14:45

Middagsplaner.

Jag ska tydligen bli bjuden på middag i dag. De' ni. De' va inte i går!

09.04.2014 kl. 17:52

Torpinspiration.

OM jag hade ett torp...

09.04.2014 kl. 14:18

När jag hörde Li.

Finns ingen som inspirerar mig som hon. Soundet, melodierna och estetiken...När jag hörde Lykke Li för första gången så slog det rakt ner i hjärtat. Jag hade gått omkring och försökt sätta fingret på den musikstil och det sound som jag själv skulle vilja göra och så dök hon upp och levererade exakt det. Det är enkelt men fortfarande pompöst och extremt personligt. Det är lätt att relatera till men inte tråkigt. Jag insåg också för första gången att låttexter eller språket i texter inte behöver uttalas "rätt" utan enligt hur man vill att det skall låta. En väldigt befriande tanke.

09.04.2014 kl. 13:33

Jaaa våren är räddad!

Trägårdsmåndag har börjat :)
08.04.2014 kl. 22:36

Pimp my comp.

Min kollega Stefan fixade till min dator lite...med horn och någo andra märkliga saker. Sjuukt snyggt alltså :D

07.04.2014 kl. 18:44

Kämppis sökes.

Hej! Min kämppis kommer att flytta ut den sista maj och därav tänker jag göra ett försök att hitta en ny kämppis. Lägenheten i fråga är 2r+kv+badrum+balkong och ca. 53 kvm. Hyran är 437€ + el. Den är mitt i smeten på Drumsö och det är kort väg till bussar och butiker. Jag söker en kämppis som är social, pålitlig och öppen till sinnet. En som inte tar problem över små saker och som har respekt för sin kämppis. Jag är rätt lugn och chill och brukar tycka om att saker är på ett avslappnat sätt i ordning. Jag tycker visserligen om att hålla det rent men diskning är inte min favoritsyssla så en disknatzi passar nog inte här. Annars är ju rummen rätt privata för de ligger en semi lång gång i mellan dem, men man måste klara av att jag går till köket i bland. Vill man inte bo på den sidan, i västra flygeln, får vi ju diskutera saken:)

Här ska du få en tur i lägenheten...

Här ser du hallen. Där till vänster bor jag och fram och till höger skulle du bo. Badrummet finns här till höger och innehar wc, dusch och uttag till tvättmaskin. Det finns även gratis tvättstuga och lenkkibastu i huset. På högersida av denna gång finns två skåp som du kan ha dina kläder i.

Så här skulle ditt rum se ut...typ. Utan möblerna då men annars ser det ju lika ut. Har du inga möbler så går det säkert att fixa. Fint trägolv och balkong med vy över Drumsö finns i ditt rum.

Nackdelen är kanske att jag måste gå igenom ditt rum för att komma till kokvrån som förövrigt är mintgrön nuförtiden och ganska charmig. Där finns vanlig spis, kylskåp med frysdel nertill, micro, kaffekokare, mixer och indiangrill (=den är helt fantastisk! Kan berätta mera om den sen:). 

Aftonsolen lyser vackert in i ditt rum.

Och balkongen får man inreda mysig om man vill.

Hör av dig om du känner att du kunde passa in här. Hittar jag ingen så söker jag en billig etta i stan i stället! :D

07.04.2014 kl. 17:35

Bristande kunskap.

En helt ny värld har öppnat sig framför mig och det finns så sjukt mycket man måste lära sig om man skall leva torpliv. Vaknade på lördagmorgon och insåg att jag inte har en aning om hur man gör ved till exempel?! När ska man hugga trädet? Hur länge skall det torka och på vilket sätt? När ska man stapla in det i lidret osv...det här borde väl alla veta kan man tycka men hittills har man ju inte varit tvungen att göra det. Visst har jag gjort ved med pappa sen jag var liten, men då lärde man ju sig främst att stapla och slänga in den.

Sen har jag ingen aning om hur man sköter en trädgård och vad växter och djur heter. Jag kan grunderna...ser skillnad mellan en talgoxe och ett hackspet typ (haha patetiskt jag vet). Jag vet också att gurkörten är en ätbar blomma och att potatisen skall läggas djupt med groddarna uppåt. Men med denna sparsamma kunskap som jag har kommer man ju kanske inte så långt. Föratt inte tala om byggnadsteknik, renovering och stilar från olika epoker...ja, det finns hur mycket som helst som man måste ta reda på. Men man får ta ett steg i taget och börja med att läsa lite litteratur helt enkelt. Så nu vet ni vad jag kommer att göra hela sommaren.

07.04.2014 kl. 13:04

Torp och hästar.

Jag har jagat torpdrömmen som aldrig förr den här helgen...och jag har inte ännu gett upp. 

Dammade också av ridbyxorna efter 4 år och blev kompis med min systers hyrhäst som kanske skall bli vår. Tónn heter denna man och är en riktigt fin typ.

Tog också en sväng via torpet på kullen som står tomt sedan flera år tillbaka. Det är så himla fint, men det har stått där oanvänd och vattnet har regnat in genom pipan...så muren mår nog inte så bra...men den är ju så himla fin. Kan ingen av er bara ta hand om det här fina torpet!

Sedan gjorde jag bekantskap med ett annat torp som välkomnade mig med öppen famn. Den har också stått tom i en tid och skulle behöva lite love, peace and understanding :D 

Vi satt oss och tog en kopp kaffe på trappan och kände efter...

...och det kändes inte alls så tokigt.

Det finns en hel del som måste fixas men jag ser potentialet...men hur den här historien fortsätter vet ingen i detta läge...vi får helt enkelt vänta och se...så fortsättning följer...kanske;)

06.04.2014 kl. 22:10

UppDEJTering.

Här på dagens office i Fiskars jobbar vi i all sköns ro. Men nu en liten uppdejtering (ehe ehe). Just nu ligger vi uppe i 43 matchningar gott folk (man ba oj vad hände där?!?!). Som tur har de flesta inte hört av sig för då hade det nog blivit lite stressigt med att veta vad man sagt till vem. Förutom det har jag faktiskt varit på min första "dejt" med en okänd person någonsin. Jag kände mig modig nog på grund av att vi hade haft rätt kul diskussioner och jag visste att det på ett eller annat sätt kommer bli rätt chill och trevligt. Och visst blev det. Vi snackade i typ 2,5h nonstop om allt från biltvättar till amazonas. Och jag bokstavligen vek mig av skratt minst tre gånger under tiden...så det är väl ett bra tecken? Jag menar, hur det än går så har jag troligen en ny vän :)

04.04.2014 kl. 14:53

Fördomar om landet.

En sak som jag hoppas att ett eventuellt liv på landet skulle medföra är att inte varje dag skulle bli tvångsmatad med en massa ohälsosamma ideal och habegär. I stället kanske man kunde få lite bra influenser och kanske hamna lite närmare sina egna värderingar. Kanske kände man inte hela tiden att man halkar efter...utan att miljön omkring går i samma takt som man själv. Vem vet, kanske det till och med skulle vara roligt, aktivt och socialt till skillnad från de föreställningar man har. Man anpassar sig ju endå till sin miljö och vänjer sig vid det mesta. Frågan är bara vilket sorts liv man vill leva.

Min farmors far och syskon byggde det här torppet.

03.04.2014 kl. 13:07

Random tanke.

Hittade min gamla finska blogg på nätet och blev helt paff över hur flytande finska jag skrivit...har jag faktiskt skrivit det där?

PS. Jo, jag googlade mig själv. Jo, där finns så mycket konstiga saker...

02.04.2014 kl. 20:45

Flytta eller stanna?

På tal om att det börjar bli dags om att göra ett beslut angående boende så fick jag nu beskedet om att rumskompisen flyttar ut. Så nu behöver jag er hjälp. Skall stanna och betala rätt mycket för att bo kvar i månaden eller skall jag flytta ut på landet och pendla in till stan typ tre dagar i veckan? Ni som känner mig, vad tycker ni att är vettigt? Min första prioritet är att hitta en långsiktig plan och ha ett eget hem...

02.04.2014 kl. 19:01

 

 
Kontakta mig via
julia (at) dokista.fi

 


 

 

Senaste kommentarer